Activiteiten tijdens AGORA

Publicatiedatum: 
Maandag, 7 mei 2018 - 06:01

Naast een tentoonstellingsruimte vormt AGORA ook een ontmoetingsplek. Ontdek hieronder de komende activiteiten! 

tentoonstelling AGORA

Zo 22/4: Johan Schepens en Omid Dashti brengen een soundscape met UDU, blaasinstrumenten en een resem al dan niet herkenbare geluiden. Hou de Facebookpagina van KAOS in het oog voor het uur.

Zo 29/4, 10u30: Stef van Bellingen - Kunsthistoricus - toetst op ludieke wijze de werking en samenstelling van gemeenschappen aan de hand van het archetypische dorp van Asterix & Obelix (Nl)

Za 12/5, 12u-18u: mini expo in de AGORA door Chris De Cuyper. Chris moet zichzelf tekenen door tal van bekende cartoonisten en geeft hier zaterdag meer uitleg bij.

Za 12/5, 13u: lezing door Prof. Corijn over de geschiedenis van de Zinneke parade.

Woe 16/5, 12u-16u30: Workshop Nicolas Galeazzi, ‘Part of what’, collage en performance. Nicolas Galeazzi gebruikt performance als onderzoeksvorm. Zijn werk onderzoekt maatschappelijk discours aan de hand van artistieke projecten die de vorm krijgen van installaties, performances en drukwerk. Voor de workshop in Agora gaat Nicolas aan de slag met een copieerapparaat om verder te werken op ruimtelijke collages die eind vorig jaar ontstonden in een reeks werksessies die hij verzorgde bij KAOS. Kom mee bouwen aan de deconstructie en reconstructie van de beelden.

Do 17/5, om 11u: lezing door Dinora De Waele. 'Sterker dan kwetsbaar', ivm goede praktijken in de Kempen met kunstenaars die een leefloon ontvangen. Dit samen met enkele getuigen. Het gaat er over dat kunstenaars in moeilijke situaties vooral vanuit hun artistiek talent in de wereld staan, en hierbij een duwtje in de rug kunnen waarderen.Deze lezing wordt om 12u gevolgd door een rondleiding door curator Pierre Muylle. 

11h00 : Visite guidée (FR) de l’exposition par son commissaire Pierre Muylle
12h00 : Conférence (FR) ‘Plus fort que vulnérable’ par Dinora De Waele, professeure en social-artistique et présidente de Yellow Art.

Dinora De Waele se basera sur des témoignages  d’artistes  Campinois qui ne perçoivent qu’un revenu vital. En situation difficile, ces personnes  peuvent trouver leur place dans le monde grâce à leur talent artistique et à un petit coup de pouce…
 

Di 22/5, 10u: lezing door Prof. Pascal Gielen, U.A., gevolgd door en kortfilm van dagcentrum Den Teirling. De lezing handelt over 'De Waarde van Cultuur' en cultuurparticipatie als 2e belangrijkste welzijnsindicator, alsook een onderzoek in opdracht van minsiter van cultuur Sven Gatz. Nadien is er een korte film van Den Teirling te zien.

Woe 23/5, 14u-18u: Dokters van de wereld. Een open, muzikale ontmoeting rond de vraag "Kan kunst in de zorg verlening een belangrijke rol spelen?"

Do 24/5, 18u45:  vernissage

18u45: onthaal / accueil

19u: ontmoeting van Bianca Debaets met de kunstenaars van AGORA / rencontre de Bianca Debaets aves les artistes de l'exposition AGORA

19u30: Reflectie door de Staatssecretaris over het tentoonstellingsproject / réflexions de Bianca Debaets sur le projet de l'exposition

19u45: presentatie van de resultaten van het participatieproject met mensen uit het netwerk van De Vrienden van het Huizeke, Chez Nous-Bij Ons, HOBO, Den Teirling en Link Brussel begeleid door kunstenaar Piet Vandenhende / présentation de soeuvres, résultats de la collaboration entre l'artiste Piet Vandenhende et les associations du projet de participation avec De Vrienden van het Huizeke, Chez Nous-Bij Ons, HOBO, Den Teirling et Link Brussel.

20u: rondleiding door curator Pierre Muylle / visite guidée de l'exposition par commissaire Pierre Muylle

Vrij 25/5, 16u: lezing van Caroline Dumalin, curator bij WIELS. Ze gaat in op de tentoonstelling 'Sophie Podolski: le Pays où tout est permis' die ze daar recent presenteerde. Aansluitend bespreekt Eric Thys de relatie tussen kunst en psychiatrische kwetsbaarheid in het werk van Sophie Podolski. Nadien volgt een gesprek met beiden.