Filo-diner: 'Be the change you want to see in the world'

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 10 januari 2017 - 01:38

Filosofisch diner met lezing, dialoog en stilte op woensdag 16 maart 2017 vanaf 18u tot 21u30.

be the change
Bijna één jaar na de terreur in Brussel, een avond rond stilte en geweld, wereldvrede en rouwverwerking. 
In ‘Be the change you want to see in the world’ (naar M. Gandhi) licht James Bampfield het nieuwe vredesinitiatief silenceforpeace toe: "Is het mogelijk om onze wraak- en angstgevoelens te erkennen zonder ze de vrije loop te laten?​"
Dan volgt de getuigenis van Kristin Verellen wiens man stierf in Metro Maalbeek. Onder haar impuls komen in Vlaanderen en Brussel maandelijks Cirkels 'We have the choice' samen.
Na een vegetarisch diner is er ruimte voor dialoog en stilte: “Is hun boodschap naïef? Zien zij de realiteit over het hoofd? Draagt elke minuut die we in stilte doorbrengen werkelijk bij tot wereldvrede?”


Programma

  • 18u00 - ‘Be the change you want to see in the world’ inleiding door James Bampfield in het Engels (met simultaan vertaling naar het Nederlands)
  • 18u40 - Getuigenis door Kristin Verellen en Laurens Coessens
  • 19u00 - Vegetarisch diner verzorgd door eat vzw
  • 20u00 - Stilte & dialoog -  Erik Claes modereert (Odisee, opleiding Sociaal Werk) 

Sprekers

  • James Bampfield is oprichter van Quinx, een internationale consultancy organisatie. Hij brengt topbedrijfsleiders zoals Wouter Torfs, Frans Colruyt en Joost Callens samen om levenservaring en wijsheid te delen. Als Brit van origine woont hij al jaren in België.
  • Kristin Verellen is coach, procesbegeleider en consultant, oprichtster van Peel The Onion, gespecialiseerd in begeleiding van verandering van individuen, teams en organisaties. Ze is ook mede-oprichtster van Cirkels : We have the Choice. Via deze link kan je haar getuigenis zien. 
  • Laurens Coessens, oud-student van Odisee, overleefde de aanslag in Brussels Airport. Hij werkt nu als hulpverlener in een noodopvangcentrum voor vluchtelingen. 
     

Organisatie: Odisee, De Markten en Waerbeke
Prijs: 16 euro, inclusief maaltijd
Inschrijven: Het filo-diner is volzet. Heb je toch nog belangstelling om deel te nemen? Mail je gegevens naar raf.stevens@odisee.be en reserveer een plaatsje op de wachtlijst.
Meer info: raf.stevens@odisee.be

Fotogalerij: 
James Bampfield
Kristin Verellen
silenceforpeace
Bijhorende documenten: 
AttachmentSize
PDF icon Be the change flyer.pdf496.22 KB