LUXe - LUCA Showcase 2016 in De Markten

Publicatiedatum: 
Vrijdag, 23 september 2016 - 01:19
Jaarlijks organiseert LUCA School of Arts een LUCA Showcase. Een week lang kijkt LUCA niet alleen terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar, maar blikt ze ook vooruit op intrigerende projecten voor het nieuwe academiejaar. LUCA toont er niet alleen de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, maar ook vernieuwende onderwijsprojecten en baanbrekende onderzoeksideeën. Op het programma onder meer artist’s talks en lezingen van veelbelovende jonge onderzoekers in de kunsten, een design- en kunsttentoonstelling, screenings en performances, concerten, book launches en een awards night. Het sluitstuk van de Showcase is de officiële en feestelijke academische opening van LUCA.

 

luxe
De Showcase is meer dan een presentatieplek. Het is een ontmoetingsplaats voor jong talent, gevestigde waarden en het brede culturele veld. De Showcase richt zich tot de brede culturele sector, de kunsteducatieve sector, de eigen studenten, docenten en personeelsleden. LUCA organiseert haar Showcase extra muros en gaat hiervoor een samenwerking aan met belangrijke culturele instellingen in de steden waar ze haar opleidingen organiseert. LUCA start haar Showcase in 2016 in de Beursschouwburg en De Markten in Brussel. In 2017 staat Gent op het programma. In 2018 wordt de Showcase op de C-Mine in Genk georganiseerd. In 2019 volgt Leuven.
 
De Showcase loopt van dinsdag 11 oktober tot en met zaterdag 15 oktober 2016. De academische opening vindt plaats op zaterdag 15 oktober.

 
In De Markten:

DI 11/10
VOORSTELLING: GEBERGTE
Gebergte is een actuele uitbening van Sofokles’ Oidipous. Over de heerser die als pasgeborene met doorboorde voeten op de rotsen wordt achtergelaten. Over de zoon die zijn vader doodt en met zijn moeder naar bed gaat. Over de mens die na de ramp tastend verder moet. 
tekst, decor, spel: Matthias Van de brul
coaching: Freek Mariën


DI 11/10 - 15/10
TENTOONSTELLING
Een week lang kijkt LUCA terug naar de beste realisaties van het afgelopen jaar en toont ze de beste afstudeerwerken van een nieuwe generatie kunstenaars en ontwerpers, maar ook vernieuwende onderwijsprojecten en baanbrekende onderzoeksprojecten.


Meer info op www.luca-arts.be