Kinderen / Jongeren

Ateliers
Kleuters kunnen in De Markten terecht voor wekelijkse ateliers op zaterdagochtend. Ze hebben de keuze tussen dans en beweging of verhalen. De kleuters van 3 en 4 jaar volgen het atelier samen met een volwassene. De kleuterateliers worden in twee jaarhelften georganiseerd: van september tot januari en van februari tot mei.


Vakantieweken
Ook tijdens de zomervakantie kunnen de kleuters in De Markten terecht voor speelweken vol fantasie, spel en beweging. Ervaren begeleiders zorgen voor een afwisselend programma waarin verschillendende spelvormen aan bod komen. Het allerbelangsrijkste is een ontspannen vakantiegevoel. Daarom wordt er in kleine groepjes gewerkt, zorgen we voor fijne verrassingen tijdens de vrije momenten en zorgen we ervoor dat de kinderen veel keuzemogelijkheden hebben.


Brede School De Kleurdoos
De Markten is mede-initiatiefnemer en partner van het project Brede School De Kleurdoos. Dat is gericht op een intensieve uitwisseling tussen school en vrije tijd met als doel de kinderen en ouders te informeren en en te motiveren om ook buiten de schooluren aan verrijkende activiteiten deel te nemen. Dit project wordt gedragen door een coördinator en behalve door De Markten ook ondersteund door verschillende organisaties uit de wijk: JC Chicago, Circusatelier Zonder Handen, Buurtsport Brussel, CVO Brussel en de Academie voor Beeldende Kunsten Anderlecht.


De kunst van breakdance
Breakdance is een mix van dans, acrobatie en vooral originaliteit. Het is een swingende manier van bewegen die je doet op stoere, funky hiphop of r&b muziek.
Wil jij graag je technieken, soepelheid, zelfbeheersing en zelfdiscipline verbeteren. Dan is deze openklas iets voor jou!
De begeleiding is in handen van Oubaïda Azzouz. De openklas gaat door op vrijdag 18u tot 20u en wordt in het Frans gegeven. Voor kinderen vanaf 10 jaar. 

 

Fotogalerij: 
De Markten
De Markten
De Markten
De Markten