Onze zomerstages tijdens zomer 2018

Publicatiedatum: 
Maandag, 16 april 2018 - 03:50

Op zaterdag 21 april organiseren wij een inschrijfmoment van 10u - 13u. Online inschrijven is vanaf dan ook mogelijk.

Heb je nog vragen? demarkten@demarkten.be of 02 512 34 25

 

zomerstages ritcs

De zomer komt eraan, en het belooft een knaller te worden! Wij hebben alvast de hele zomer lang leuke activiteiten gepland voor kinderen en jongeren!

Naast ons aanbod voor kinderen van 3 tot 6 en 6 tot 9 jaar hebben wij met studenten van het RITCS een zomeraanbod ontwikkeld. De RITCS-studenten gaan een hele week aan de slag met Brusselse ketten tijdens een spannende zomerstage. Wij zijn alvast erg benieuwd naar al die documentaires, films, radioprogramma’s en scenario’s die hier zullen worden geschreven!

Zomerstages RITCS (9 tot 15 jaar)

Zomerstage ‘Beeld-Ruimte’
9 tot 12 jarigen
6 tot 10 augustus in De Markten

Ben je een echte verhalenverteller? Heb je er altijd al van gedroomd om je verhalen om te zetten in beeld? Eline en Kato nemen je een hele week mee op sleeptouw en leren je eerst je eigen verhaal schrijven. Daarna leren ze jouw verhaal tot leven te brengen. Wil je graag een stopmotionfilm leren maken? Of maak je liever een schaduwspel? Het kan allemaal! Iedereen werkt een hele week samen aan een leuk project.

Zomerstage ‘Radio’
9 tot 12 jarigen
13 - 17 augustus in De Markten

Ben jij gefascineerd door radio? Schrijf je graag verhalen, of ben je graag creatief bezig met geluid? Of heb je heel veel goesting om dit allemaal te ontdekken? Floor en Judith, nemen jullie mee op een avontuurlijke radio-tocht in Brussel en laten jullie kennismaken met alle aspecten van het radio-maken. Iedereen werkt een hele week samen aan een leuk luisterspel of podcast.

Zomerstage ‘Documentaire’
12 tot 15 jaar
13 - 17 augustus

Altijd al willen weten hoe een documentaire gemaakt wordt? Marieke en Lenny dompelen je graag onder in de wondere wereld van beeld en geluid. Marieke is gespecialiseerd in montage en audio, Lenny studeert fictie en documentaire, en zij leren jullie een documentaire maken waarbij je al je energie en creativiteit kan loslaten op Brussel. Tegen het einde van de week wordt jullie documentaire voorgesteld in De Markten, iedereen mag dan komen kijken!

Zomerstage ‘Film’
9 tot 12 jaar
6 - 10 augustus

Zoals de bekende Franse regisseur Jean-Luc Godard het zo mooi zei: ‘Cinema is het mooiste bedrog van de wereld’. Film is iets wat bij iedereen tot de verbeelding spreekt, waar we elke dag mee te maken krijgen zonder eigenlijk te beseffen dat aan die film maanden, soms jaren is gewerkt! Maar… hoe maak je nu je eigen film? Emiel, Cato en Simon leren je schrijven, regisseren, acteren en filmen. Benieuwd waar jij in uitblinkt? Op het einde van de week wordt de film vertoond in De Markten!