Wereldwerkgroep Brussel-Centrum werkt mee aan 11.11.11- campagne

Publicatiedatum: 
Dinsdag, 7 november 2017 - 04:30

Allemaal mensen, onderweg naar beter.

Allemaal mensen, onderweg naar beter.

Dit jaar stelt 11.11.11 migratie en vluchtelingen centraal in zijn campagne. Niet toevallig, de cijfers spreken voor zich. 65 miljoen mensen zijn op de vlucht voor oorlog en vervolging. Miljoenen anderen ontvluchten armoede, ongelijkheid, klimaatverandering… Oorzaken waar 11.11.11 elke dag, samen met zijn leden, structureel aan werkt.

Daarom eisen we een rechtvaardig migratiebeleid, dat de oorzaken van migratie aanpakt, dat veilige en legale migratieroutes aanbiedt. Een beleid dat verbindt en met juiste cijfers over vluchtelingen en migratie communiceert.

"Zag mijn leven aan me voorbijgaan, wist dat het niet beter zou worden" In de Nigerese woestijnstad Agadez arriveren jaarlijks duizenden migranten. Vaak zijn onderweg hun geld en bezittingen afgenomen aan de vele controleposten. In Niger wachten ze tot ze de woestijn kunnen oversteken naar Libië of Algerije. Een gevaarlijke tocht waar al duizenden het leven lieten. De onmetelijke woestijn tussen Agadez en Libië is, net als de Middellandse Zee, een kerkhof geworden. Mensen worden er op pick-ups gezet met onvoldoende water, in temperaturen tot vijftig graden. Soms worden ze gewoon achtergelaten door mensensmokkelaars.

 

Het comité Brussel Centrum stelt een sensibiliserings- en verkoopstand op in Muntpunt op zaterdag 4 november (van 10 tot 18u) en de week daarop van maandag tot vrijdag, 6 tot 10 november, telkens van 17 tot 20u.
Kom zeker langs en steun de campagne!