BXL’anguage

Interlitratour 2020

21.2.2020

BXL’anguage

Dos altait moyin om te moyènèiren, - das tout khatar! (*)

In de straten, op de speelpleinen is een nieuwe taal ontstaan. Een taal die Frans, Nederlands, Arabisch en vele andere talen mengt tot een nieuw soort Brussels. Ook wel de taal waarmee Zwangere Guy zijn leven bezingt. Arber Aliaj, performer, beheerst deze nieuwe taal als geen ander en gaat in gesprek met Geert Dehaes, Brusseleir in hart en nieren.
Be.Brusseleir, Het Goudblommeke in Papier en De Markten gaan samen met het publiek op zoek naar de hyperdiverse taalgebruiken in onze stad.
Op het programma: De kortfilm Meli Melo van Julian Wolf, waarin de nieuwe jongerentaal een hoofdrol speelt, een nieuwe performance door Arber Aliaj en Geert Dehaes, elk in hun taal en afsluitend een geanimeerde analyse van dit taalgebruik.

*’Dos altait moyin om te moyènèiren’ betekent een oplossing zoeken, in het Brussels Das tout khatar’ betekent bangelijk in het nieuw-Brussels, een mengeling van Dat’s (NL), tout (FR) en rhatal (AR).

Algemene informatie

Thema: 
Humor/comedy, Podium
Wanneer: 

21.2.2020
van 20:00 tot 21:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

€ 7 standaardtarief, € 2 Paspartoe-kansentarief. Met: Geert Dehaes, Arber Aliaj, Julian Wolf e.a. Deze voorstelling vindt plaats tijdens Interlitratour, een intercultureel, literair festival van woensdag 19 t.e.m. zaterdag 22 februari 2020 in Brusselse gemeenten. Meer info: www.interlitratour.be.

Prijs: 

€ 7

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

BXL’anguage

Prijs

€ 7

€ 2,0 (Paspartoe tegen kansentarief)

Reservatie

BE.BRUSSELEIR VZW
tel 02 502 76 93
info@bebrusseleir.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5; halte Sint-Katelijne
tram 3, 4, 31, 32, 33 en alle nachtbussen; halte De Brouckère