JOHANNES BRAHMS: Proeven van Klassieke Muziek

6.12.2019

JOHANNES BRAHMS: Proeven van Klassieke Muziek

Proeven van Klassieke Muziek: - Johannes Brahms -
Ook dit najaar organiseert het BOp in samenwerking met GC De Markten en het Koninklijk Conservatorium van Brussel voordrachten rond klassieke muziek. Voordrachtgever is Dirk Baeten, leraar muziekgeschiedenis en specialist van westerse klassieke muziek. Na de voordracht volgt een optreden van studenten van het Koninklijk Conservatorium. Nadien kan je nog facultatief inschrijven voor een middaglunch in een restaurant in de buurt om nog wat gezellig na te praten. Bij uw inschrijving dient u dus te melden of u al dan niet mee gaat tafelen.

Johannes Brahms (1833 1897) werd geboren in Hamburg en was vanaf 1862 voornamelijk werkzaam in Wenen. Hij fungeerde als leraar, koor- en orkestdirigent en klaviervirtuoos, maar vooral als componist van piano- en kamermuziek o.a. het hoorntrio of het klarinetkwintet, orkestmuziek o.a. 4 symfonieën en het vioolconcerto en vocale muziek o.a. de altrapsodie en Ein Deutsches Requiem. In de (Duitse) muziekgeschiedenis wordt hij als de derde grootste B beschouwd na Bach en Beethoven.

Algemene informatie

Thema: 
Klassieke muziek, Podium
Wanneer: 

6.12.2019
van 9:00 tot 12:30

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Onthaal met koffie telkens vanaf 9 uur. Voordracht start om 9.30 uur. Het concert start om 11.45 uur. Rond 12.30 uur: facultatieve lunch (20 euro) in een restaurant in de buurt.

Met dank aan: 

BoP

Prijs: 

€ 12

JOHANNES BRAHMS: Proeven van Klassieke Muziek

Prijs

€ 12

Waar

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5; halte Sint-Katelijne
tram 3, 4, 31, 32, 33 en alle nachtbussen; halte De Brouckère