Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd | Wat is waar?

Jaron Harambam en Léonie de Jonge

28.4.2021

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd | Wat is waar?

Complexe topics in tien minuten uitgelegd door experten, dat is Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd. Tijdens een sessie van MDMU geven we het woord aan een aantal experts die weten wat wij niet weten en vragen beantwoorden die zelfs te moeilijk zijn om aan Google te stellen. En kennis verspreiden, dat kan gelukkig ook online. Voor twee online afleveringen op dinsdag 27 april en woensdag 28 april duiken we in de wereld van desinformatie.

Het wordt steeds moeilijker om op het internet een onderscheid te maken tussen echt nieuws en nepnieuws. We worden overspoeld door complottheorieën, stadslegendes, klimaatmythes en gezondheidsfabels. In deze aflevering geeft arts-journalist Marleen Finoulst antwoord op de vraag of het slim is om gezondheidsproblemen te googelen. Daarna legt auteur en journalist Tine Hens uit of de stelling dat overbevolking een groter probleem is dan de klimaatcrisis wel klopt. Na elke uitlegsessie gaat journalist Selma Franssen met de spreker in gesprek en bieden we ruimte voor vragen uit het publiek.

Heb je een vraag voor Marleen Finoulst of Tine Hens? Stel een vraag vooraf via info@selmafranssen.nl of live in de chat op www.facebook.com/vlaamsnederlandshuisdeburen.

Volg deze aflevering live via de Facebookpaginas van deBuren, Curieus, De Markten en Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd. Kan je de sessies niet live volgen? Herbekijk ze via Facebook of check de podcast Moeilijke Dingen Makkelijk Uitgelegd en beluister de uitlegsessies achteraf (via Spotify, Apple Podcast of Soundcloud).

Algemene informatie

Thema: 
Politiek en maatschappij, Educatief
Wanneer: 

28.4.2021
van 20:00 tot 20:45

Waar: 

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Taalniveau Nederlands: 
Extra info: 

Gratis. I.s.m.: Curieus, Selma Franssen, deBuren, De Markten en MO*

Prijs: 

Gratis

Moeilijke dingen makkelijk uitgelegd | Wat is waar?

Prijs

Gratis

Reservatie

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
tel 02 512 34 25
demarkten@demarkten.be

Waar

Gemeenschapscentrum De Markten vzw
Oude Graanmarkt 5
1000 Brussel

Bereikbaarheid

metrolijn 1 en 5; halte Sint-Katelijne
tram 3, 4, 31, 32, 33 en alle nachtbussen; halte De Brouckère