Residenties

We stellen onze Witte Zolder ter beschikking van Brusselse makers voor een artistieke residentie. Gedurende zes tot maximaal acht weken kunnen (podium-) kunstenaars de ruimte overdag gebruiken voor de realisatie van hun artistiek project. Zowel individuele kunstenaars als groepen zijn welkom. Het maakt niet uit in welke fase van de creatie je zit. Wel kiezen we die projectvoorstellen uit met een duidelijk professioneel artistiek kader maar ook met een maatschappelijke relevantie. We richten ons vooral op pas afgestudeerde makers die nog geen vaste stek hebben maar wel verbonden zijn aan het Nederlandstalige werkveld. Maar heb je een straf idee, laat het ons zeker weten. 

De Witte Zolder leent zich vooral voor podiumkunsten, maar geen avontuur is ons vreemd, dus transversale voorstellen komen eveneens in aanmerking. 

Een selectiecomité samengesteld uit mensen uit ‘het veld’ beoordeelt vier keer per jaar de beknopte dossiers en zal zo geleidelijk een werking uitbouwen. Als return verwachten we een naamsvermelding en een toonmoment afhankelijk van de fase waarin het project zich bevindt. Het is voor ons belangrijk dat de makers zich artistiek onafhankelijk kunnen ontplooien, onze rol beperkt zich tot de selectie en tot het bieden van infrastructuur en minimale technische ondersteuning. 

Het selectiecomité: Hilde Wils (Bordes), Anne-Sophie Vanneste (bestuur De Markten), Ritcs (Ans Van den Eede en Renée Goethijn) en Ruth Flikschuh (De Markten). 

De Markten wordt verbouwd en dat brengt veel onduidelijkheid met zich mee wat betreft de planning en dergelijke.
Wens je een residentie aan te vragen? Stuur een mail naar residentie@demarkten.be én vul het formulier in met gewenste data. We bekijken dan wat al dan niet mogelijk kan zijn.
Wel verwachten we de nodige flexibiliteit gezien de verbouwingswerken (lawaai, moeilijkere toegankelijkheid ...)

Volgende selectierondes:

  • 1 oktober 2022 - selectie / bevestiging 15 okt - residentie van 7 november tot 23 december 2022
  • 1 december 2022 - selectie / bevestiging 20 dec - residentie van 9 januari 2023 tot 12 februari 2023

Dien je aanvraag in. (FR & ENG)

Voor meer info kan je contact opnemen via residentie@demarkten.be of 02 512 34 25.