Residenties

We stellen onze Witte Zolder ter beschikking van Brusselse makers voor een artistieke residentie. Gedurende zes tot maximaal acht weken kunnen (podium-) kunstenaars de ruimte overdag gebruiken voor de realisatie van hun artistiek project. Zowel individuele kunstenaars als groepen zijn welkom. Het maakt niet uit in welke fase van de creatie je zit. Wel kiezen we die projectvoorstellen uit met een duidelijk professioneel artistiek kader maar ook met een maatschappelijke relevantie. We richten ons vooral op pas afgestudeerde makers die nog geen vaste stek hebben maar wel verbonden zijn aan het Nederlandstalige werkveld. Maar heb je een straf idee, laat het ons zeker weten. 

De Witte Zolder leent zich vooral voor podiumkunsten, maar geen avontuur is ons vreemd, dus transversale voorstellen komen eveneens in aanmerking. 

Een selectiecomité samengesteld uit mensen uit ‘het veld’ beoordeelt vier keer per jaar de beknopte dossiers en zal zo geleidelijk een werking uitbouwen. Als return verwachten we een naamsvermelding en een toonmoment afhankelijk van de fase waarin het project zich bevindt. Het is voor ons belangrijk dat de makers zich artistiek onafhankelijk kunnen ontplooien, onze rol beperkt zich tot de selectie en tot het bieden van infrastructuur en minimale technische ondersteuning. 

Het selectiecomité: Hilde Wils (Bordes), Anne-Sophie Vanneste (bestuur De Markten), Ritcs (Ans Van den Eede en Renée Goethijn) en Ruth Flikschuh (De Markten). 

Dien je aanvraag in via deze link. (FR & ENG)

Voor meer info kan je contact opnemen via residentie@demarkten.be of 02 512 34 25.