Expo: Two beers and no puppy

Two beers and no puppy* is een tentoonstelling van Charlotte Lybeer en Liesbeth Marit

In deze tentoonstelling laten de fotografen werk zien dat tijdens de coronajaren gemaakt is. Een zichtbare drang om te ontsnappen, een poging om een droomwereld op te roepen. Bij Marit in haar creaties van filmische fantasieën, bij Lybeer door het vinden van de fictie in de dagelijkse realiteit. Ondanks het verschillende uitgangspunt staat in beide werken het thema van de 'vrouwelijke figuur' centraal
De tentoonstelling geeft weer hoe mensen reageren op een veranderende wereld. In het kielzog van Covid-19, een krimpende wereld die onze vrijheid beperkt maar ons tegelijkertijd aanspoort om onze grenzen van de fantasie te verleggen.

Deze tentoonstelling maakt deel uit van een participatief project waarbij de kunstenaars in dialoog gaan met buurtbewoners en bezoekers van De Markten. 
Iedereen die zich identificeert als vrouw en in Brussel woont kan zich inschrijven om een portret te laten maken door één van de fotografen. Bij het maken van het portret wordt er geluisterd en samengewerkt. Het verhaal van de vrouw staat centraal. 

Wil je graag deelnemen aan het project? Bezoek onze expo en laat je contactgegevens achter.

Liesbeth Marit (1979, Halle) studeerde schilderkunst en experimenteel atelier aan LUCA, Hogeschool voor de Kunsten in Brussel. Charlotte Lybeer (1981, Roeselare) studeerde fotografie aan de Academie voor Schone Kunsten Gent. Ze ontmoetten elkaar in 2004 tijdens hun postgraduaatstudies aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. 

De expo is elke dag, behalve op maandag, open van 12 tot 18u, van 14 oktober t.e.m. 27 november.
Welkom op de vernissage op donderdag 13 oktober om 19u

Gratis

*Originele titel: “ two beers and a puppy “ van Joey deVilla. (…) In order to find out how you actually feel about someone, ask yourself, “would I have two beers with this person?” and: “Would I allow this person to look after my puppy over a weekend?”

Met steun van Milo Profi.