De Vijfhoek juni 2020

Verschijningsdatum: 
05/28/2020
Onderwerp: 
Kleur van de maand: bruin

Kleur van de maand: bruin

We eindigen het seizoen met weer een gedrukte versie van De Vijfhoek. Stilletjes aan komt het gewone leven weer op gang.
De laatste kleur van het seizoen is bruin. Bruin straalt vertrouwen en neutraliteit uit. Belangrijke eigenschappen van bruin  zijn stabiliteit, natuurlijkheid, alledaagsheid en betrouwbaarheid. Bruin kan ook als wat oubollig en conservatief worden gezien.

In deze editie hebben we het over de alledaagse moeilijkheden die de voetgangers in het stadscentrum steeds meer en meer ondervinden.
We weten ook allemaal dat kinderen groene, veilige ruimtes nodig hebben om zich te bewegen. Dat zijn hun dromen voor na de coronatijden. Maar om dit in de vijfhoek mogelijk te maken is veel nodig.

Buur van de Markten is Ben De Raes, art director van dagvorm_cinema, een kleinschalige bioscoop vlak aan het Beursgebouw.

In de rubriek Brusselse architectuur heeft de auteur het erover dat Brussel centrum één groot woonerf geworden is. Maar wat met de “nieuwe” sociale leefbaarheid van de straten en pleinen?

We hopen jullie zo snel mogelijk weer in De Markten te ontvangen.
Tot dan blijven wij telefonisch (02 512 34 25) en per mail (demarkten@demarkten.be) bereikbaar voor al jullie vragen.