De Vijfhoek mei 2020

Verschijningsdatum: 
05/05/2020
Onderwerp: 
Kleur van de maand: rood

Kleur van de maand: rood

Net als u bleven wij de afgelopen weken in ons kot.  Maar we bleven niet bij de pakken zitten en werkten achter de schermen verder aan De Vijfhoek, die we deze editie ook enkel online uitbrengen.

Het thema van onze coverfoto is rood. De kleur rood staat voor liefde en hartstocht. Al vanaf de Franse revolutie wordt rood gebruikt als kleur van de revolutionaire, progressieve, linkse groeperingen. Rood is een kleur die snel de aandacht trekt, en als kleur van het bloed wordt het door mens en dier instinctief verbonden met gevaar.

Lees hoe, ondanks deze moeilijke tijd, organisaties zich dapper blijven inzetten voor vele kwetsbare bewoners van het stadscentrum.

En Droogstoppel schreef een open brief aan Marie Picard, aan wie we de professionalisering van het beroep van verpleegkundige te danken hebben. We mogen er, vandaag meer dan ooit, trots op zijn!

Maar blijf zeker ook onze facebook-, instagrampagina en onze website goed in de gaten houden voor extra info én tips om te bewegen en bezig te blijven.

Uiteraard hopen we jullie zo snel mogelijk weer in De Markten te mogen verwelkomen. Tot dan blijven wij telefonisch (02 512 34 25) en per mail (demarkten@demarkten.be) bereikbaar voor al jullie vragen.

Zorg goed voor jezelf en voor elkaar en blijf zoveel mogelijk in je kot! We zien elkaar binnenkort.

Nvdr: de coverfoto van één van onze huisfotografen, Charles Six is voor de lockdown genomen.