De Vijfhoek oktober 2019

Verschijningsdatum: 
09/24/2019
Onderwerp: 
Kleur van de maand: oranje

Kleur van de maand: oranje

De kleur van de maand is oranje. Er werd pas over de kleur oranje gesproken toen de sinaasappel en mandarijn in Europa hun intrede deden. Oranje is een warme, vrolijke kleur vol vitale energie die aanzet tot positief denken en nauw verbonden is met de levenskracht. Oranje zet bovendien aan tot creativiteit en een goed humeur. Het werkt tevens stimulerend en verdrijft stress en depressie.

Nieuw vanaf dit nummer is de rubriek Vergezicht met telkens een foto uit de hoogte genomen door één van onze huisfotografen. Deze maand is dat Arnout Willems die vanop het dak van het Mimamuseum aan het kanaal Brussel-Charleroi de stad fotografeerde.
De buurman van de oktobereditie is Jo Huygh. Samen met zijn partner is hij eigenaar van de bed & breakfast  met de eigenaardige naam “DRUUM” (Brussels voor droom) in de Hopstraat, vlakbij het kanaal. Hij vertelt op een boeiende manier over de geschiedenis van het gebouw en verhalen over de Duivelshoek.

De auteur van Brusselse architectuur schreef een hedendaags Brussels sprookje.

Op vrijdag 25 oktober staat er een wandeling met gids langs het kanaal en de dokken op het programma. We bekijken hoe in die omgeving de industrie plaats maakt voor cultuur en wonen.