De vijfhoek september 2018

Verschijningsdatum: 
08/27/2018
Onderwerp: 
Stadsoase: de Slakkengang

De Vijfhoek is het maandblad van De Markten.

Dit seizoen opteren we voor stadsoases, publieke ruimtes waar men tot rust kan komen. Voor de buitenwereld kunnen die plekjes onbekend lijken en sommige zijn  ook beperkt toegankelijk. We zullen ze voor u proberen te verduidelijken. We beginnen de reeks met de Slakkengang, die toegang geeft tot een verborgen speelpleintje.
De ingang van de Slakkengang is in de Blaesstraat op het nummer 152. Meestal is deze ingang gesloten maar er hangt wel een bord op dat uitlegt hoe men het pleintje kan bereiken Het speelpleintje is pas open vanaf 12u.
Deze maand kan je voor heel wat activiteiten terecht in De Markten. In het kader van de Summer of Photography 2018 presenteert De Markten de fototentoonstelling Unrest. Op 16 september, Autoloze Zondag, houden we tijdens al die drukte een waar stiltefeest op de binnenkoer. En op zondag 23 september geven we het startschot voor het nieuwe seizoen.
We blikken reeds vooruit op de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, met… een terugblik op de voorbije, woelige jaren.
Tenslotte bezoeken we op vrijdag 21 september de Zomercollectie #3 in het Art & Margesmuseum in de Hoogstraat.