De Vijfhoek september 2020

Verschijningsdatum: 
08/25/2020
Onderwerp: 
Halte van de maand: Saint-Louis

Halte van de maand: bushalte Saint-Louis

De Vijfhoek zal er dit seizoen anders uitzien. Als thema hanteren we tien haltes of stopplaatsen. Dit kunnen zowel metro-, bus-, tram, trein- of cambiohaltes zijn.
We bijten de spits af met een halte die niet zo bekend is maar toch een belangrijke functie heeft. Ze is gelegen vlak aan de kleine ring naast de Kruidtuin en het Sint-Jansziekenhuis, en op een steenworp van de universiteit Saint-Louis. Vandaar de naam van de halte.

Buur van de Markten is apotheker Pascal François die in de apotheek Botanique werkt, vlak aan de bushalte.

In de rubriek Brusselse architectuur vraagt de auteur zich af waar het in coronatijden naartoe moet met de stad. Bestaan er toekomstscenario’s voor een (on)gebouwde omgeving?
Sinds 8 juni vinden de gemeenteraadszittingen van de Stad Brussel plaats in de Academie voor Schone Kunsten in de Zuidstraat. Er is meer ruimte dan in de Gemeenteraadszaal, social distancing kan er gerespecteerd worden. Op pagina 11 lees je een verslag van de gemeenteraden die in juni gehouden werden.

De Markten heet u welkom voor het nieuwe seizoen, vanaf 18 september kan u alvast een bezoek brengen aan de tentoonstelling Over tijd – Du temps.