Solidair met daklozen? Schenk hen een warme douche!

Publicatiedatum: 
Woensdag, 21 november 2018 - 10:41

Doucheflux is een Brusselse organisatie die de re-integratie van mensen in bestaansonzekerheid wil bevorderen via een brede dienstverlening en verschillende activiteiten. Om die dienstverlening en de kwaliteit te kunnen garanderen, is extra financiering nodig en werd het project Solidaire Douche uit de grond gestampt.

doucheflux

Een solidaire douche is een bon die je in verschillende Brusselse verkooppunten kan kopen, én vanaf maandag 26 november kan dat ook in het onthaal van De Markten! De bon kost 5 euro en dat bedrag dekt de werkelijke kostprijs van een douchebeurt voor Doucheflux, en omvat o.a. onthaal, toegang tot een douchecabine, een doucheset (handdoek, washandje, badslippers, hygiëneproducten…), water en energie, afschrijving van de infrastructuur, omkaderend team.

De verkochte bonnen kunnen uitgedeeld worden door de koper zelf of door een verdeelpunt, dat is een sociale, medische, culturele… of burgerorganisatie die partner is van het verkooppunt, en zo komen de bonnen die in De Markten verkocht worden terecht bij onze buren van HOBO, een dagcentrum voor dak- en thuislozen.

Om dit mooie project te lanceren, organiseren we in december een speciale actie: De Markten schenkt per verkochte bon nog één extra bon aan HOBO vzw.
Waar wacht u nog op?
 

Fotogalerij: 
Doucheflux
Bijhorende documenten: