Verbouwingen

De Markten verbouwt

Tijdens het voorjaar van 2022 ging de eerste fase van de verbouwingen bij De Markten van start. In deze fase werden de toiletten van het café grondig onder handen genomen en ons onthaal op de binnenkoer afgebroken. Dat laatste verhuisde hiervoor naar boven, wat sindsdien via onze rode trap bereikbaar is.

Sinds het voorjaar van 2023 gaan de werken verder: het onthaal wordt uitgebreid en getransformeerd, de binnenkoer krijgt een complete make-over mét balkon en er wordt een noodtrap voorzien aan de Witte Zolder zodat we meer publiek kunnen ontvangen in onze theaterzaal. Waarna we jullie later ontvangen in een nieuwe De Markten!

Maar is De Markten dan gesloten?
Nee, tijdens de verbouwingswerken blijven we open! Onze eigen werking, cursussen en activiteiten gaan nog zoveel mogelijk door in De Markten. Ook kan je nog steeds een zaal huren bij ons. Sommige activiteiten verhuizen tijdelijk naar een andere locatie dus check telkens even bij de betreffende vereniging.

De ingang van De Markten is nu via het café, aangezien de grote poort gesloten is.

Architecten: ACME

Update juni 2023

Sinds het begin van de zomer werden alle tegels van onze binnenkoer opgebroken om plaats te maken voor een regenwaterput.

Ook de prehistorische riolering krijgt een grondige opknapbeurt. Niet getreurd! Er komt een mooie waterdoorlatende en duurzame koer met veel groen in de plaats.

Update november 2023

De verbouwingen vielen hier even, opnieuw, stil na de vondst van enkele skeletten tijdens de graafwerken op onze binnenkoer. Hou oud de skeletten exact zijn, is nog niet geweten maar het onderzoek doet vermoeden dat ze dateren uit de periode rond het midden van de 16de eeuw. Ze behoren waarschijnlijk toe tot een klooster dat hier tussen de 13e en 18e eeuw stond. De beenderen lagen ter hoogte van de begraafplaats hiervan.