Nieuws

Aantal nieuwsberichten: 11
Vacature monitor ‘bewegingsatelier voor kleuters’ - 19/08/2021

Ben jij gebeten door beweging en dans, en ga je gepassioneerd aan de slag met een groep jonge kinderen ? Wil je graag jouw passie en visie delen met Brusselse kinderen (3-6 jaar)?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Gemeenschapscentrum De Markten (Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel / www.demarkten.be) organiseert op zaterdag een wekelijks bewegingsatelier voor kleuters.

Vacature: Begeleid(s)ter taalatelier - 02/03/2021

Het taalatelier is een speel- / knutsel- / dans- / theater- / sport- /… atelier waarbij kleuters uit het Nederlandstalig onderwijs hun Nederlands kunnen oefenen. Je vertrekt hierbij steeds vanuit de noden en interesses van de kinderen zelf, die vaak thuis geen Nederlands spreken. Je werkt een programma uit op maat van de kinderen, waarin ze al spelenderwijs hun Nederlands kunnen oefenen in een omgeving die voor hen niet schools aanvoelt.

Geluidsinstallatie: Le bleu, een zebra, Oscar et le khat - 01/02/2021

De geluidsinstallatie Le bleu, een zebra, Oscar et le khat’ hangt op in de platanen voor de inkom van De Markten op de Oude Graanmarkt en laat je horen hoe de identiteit van de buurt leeft in de hoofden van de bewoners en nodigt uit om er met een frisse blik naar te blijven kijken.

De Brusselse Gemeenschapcentra zijn bezorgd over de Vlaamse besparingen - 05/12/2019

Onze bezorgdheid,
als voorzitters van Brusselse Gemeenschapscentra

Theatergroep D°eFFeKt speelt de thuiskomst - 24/04/2019

“Wil je me niet eens vertellen over je zwerftochten daar op zee langs vijandige kusten?
Want ik hou van verhalen, daar krijg ik geen genoeg van. Maar dat verhaal van Odysseus dat geloof ik niet, hou dat maar voor je."

GEZOCHT: begeleid(st)er taalatelier voor kinderen - 09/04/2019

De Markten is op zoek naar een gemotiveerde begeleid(st)er die op zaterdagen tussen 10-12u en tussen 13-15u een groep van 3-6 jarigen wil begeleiden. Het taalatelier is een speel- / knutsel- / dans- / theater- / sport- /… atelier waarbij kleuters uit het Nederlandstalig onderwijs hun Nederlands kunnen oefenen. Je vertrekt hierbij steeds vanuit de noden en interesses van de kinderen, die vaak thuis geen Nederlands spreken, en werkt een programma uit op maat van de kinderen, waarin ze al spelenderwijs hun Nederlands kunnen oefenen in een omgeving die voor hen niet schools aanvoelt.

GEZOCHT: animatoren voor onze zomer speelweken - 09/04/2019

Zin om tijdens de zomervakantie de handen uit de mouwen te steken? Goesting om in augustus een speelweek te begeleiden in De Markten? 
Dan zijn wij op zoek naar JOU! Tijdens de zomervakantie organiseren wij enkele leuke speelweken waarvoor we gemotiveerde Brusselse animatoren en animatrices zoeken. Je begeleidt niet alleen de speelweek, maar geeft ze ook zelf vorm van a tot z!

Solidair met daklozen? Schenk hen een warme douche! - 21/11/2018

Doucheflux is een Brusselse organisatie die de re-integratie van mensen in bestaansonzekerheid wil bevorderen via een brede dienstverlening en verschillende activiteiten. Om die dienstverlening en de kwaliteit te kunnen garanderen, is extra financiering nodig en werd het project Solidaire Douche uit de grond gestampt.

Algemene vergadering voor iedereen! - 14/11/2018

Tweemaal per jaar organiseert De Markten een open Algemene Vergadering voor alle leden en geïnteresseerden. Welkom op woensdag 28 november. 

Ticketverkoop Bal Tribunal van start - 22/05/2018

Op 20, 21, 22, 23 en 24 juni speelt Forsiti'A, samen met Café Marché, hun nieuwe voorstelling Bal Tribunal in De Markten. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.

Pages