Expo: Unknown world

Unknown world laat je onderdompelen in de vaak ongekende en ondergewaardeerde hiphopcultuur. De jonge Brusselse fotografe Mao fotografeerde drie jaar lang battles, concerten en andere projecten binnen de hiphopcultuur. Ze droomt van een eigen tentoonstelling bij ons in De Markten waarmee ze een eerbetoon aan deze ongekende en vaak ondergewaardeerde cultuur wil brengen. 

Deze tentoonstelling is meer dan het einde van een hoofdstuk voor de fotografe. Het is een eerbetoon aan een cultuur, aan een universum dat haar jarenlang heeft gedragen en dat haar in zo'n korte tijd ontzettend veel heeft gegeven door zijn openheid, zijn rijkdom en vooral zijn gastvrijheid. 
Drie jaar lang legde Mao al deze emoties vast. Van angst tot vreugde, opwinding, stress tot zelfs woede en frustratie. Er gaan zoveel zaken om in het hoofd van een danser tijdens een battle, maar één gevoel overheerst, en dat is de liefde voor hiphop. Het is deze liefde die de hiphopcultuur en gemeenschap in leven houdt. Daarom organiseert Mao een hiphop battle waarmee ze geld zal inzamelen.

Benieuwd naar haar werk? Neem alvast een kijkje in haar portfolio.

De expo Unknown World is gepland in De Markten vanaf 5 tot en met 12 mei.

De vernissage vindt plaats op vrijdagavond 5 mei 2023. Naast het werk van Mao zullen nog andere Belgische artiesten uit de hiphopcultuur aanwezig zijn. Tijdens de opening kan je genieten van showcases, DJ sets en een heleboel andere verrassingen
Mao zamelt via Growfunding geld in om haar droom te realiseren. De Markten steunt dit project ten volle en wil zo graag jonge beloftevolle kunstenaars een duwtje in de rug geven.

Wil je dit project ook graag steunen? Dat kan door:

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de prints van de tentoongestelde foto’s te betalen, alsook alle mensen die aan dit project meewerken.